Koronavirus

Cepljenje proti COVID 19 

Spoštovani,
obveščamo vas, da interes za cepljenje oddate preko portala ZVEM.

Dodatna navodila glede cepljenja lahko dobite v CEPILNEM CENTRU pri ZD LENDAVA, na številki 070 609 942

COVID-19 CEPLJENJE BREZ NAROČANJA V ZDRAVSTVENEM DOMU LENDAVA​​ (glavni vhod)

 

S cepivom​​ AstraZeneca (Vaxzevria) :

PONEDELJEK, 12.07.2021: od 15.00 do 17.00 ure

PONEDELJEK,​​ 19. 07. 2021: od 15.00 do 17.00 ure

PONEDELJEK, 26.​​ 07. 2021: od 15.00 do 17.00 ure

 

S cepivom​​ ​​ Johnson & Johnson (Janssen):

SREDA, 14. 07. 2021:​​ od 13.00 do 15.00 ure

SREDA, 21. 07. 2021:​​ od 13.00 do 15.00 ure

SREDA, 28. 07. 2021:​​ od 13.00 do 15.00 ure

 

S cepivom​​ Pfizer/BioNTech (Comirnaty):

ČETRTEK, 15. 07. 2021: od 16.00 do 19.00 ure​​ 

ČETRTEK, 22. 07. 2021: od 16.00 do 19.00 ure​​ 

ČETRTEK,​​ 29. 07. 2021: od 16.00 do 19.00 ure

 

Cepivi​​ AstraZeneca​​ in Johnson & Johnson sta registrirani​​ za uporabo pri​​ odraslih, starih 18 let in več, Pfizer/BioNTech pa od​​ 12. leta naprej (pred cepljenjem​​ posvet z izbranim pediatrom).

Vabljeni!


Najpogostejša vprašanja in odgovori glede cepljenja proti covid-19
https://www.nijz.si/sl/najpogostejsa-vprasanja-in-odgovori-glede-cepljenja-proti-covid-19


POTRDILO O OPRAVLJENEM CEPLJENJU PROTI COVID-19

Vsi pacienti prejmejo neposredno po cepljenju brezplačno potrdilo/kartonček o cepljenju, na katerem je zapisan termin cepljenja z obema odmerkoma cepiva, vrsta cepiva in serija cepiva. Opravljeno cepljenje proti COVID-19 pa se lahko zabeleži tudi v Knjižico o cepljenju.

V kolikor pacient želi potrdilo o opravljenem cepljenju iz Elektronskega registra cepljenih oseb in neželenih učinkov po cepljenju – eRCO (gre za potrdilo v slovenskem in angleškem/italijanskem/madžarskem jeziku), je le-to vsem pacientom dostopno brezplačno na Portalu zVEM (https://zvem.ezdrav.si/potrdilo-o-cepljenju) s pomočjo digitalnega potrdila ali smsPASS-a. Izpis digitalnega COVID potrdila EU s QR kodo je možen na cepilnem mestu cca. 20 min po prejemu 2. odmerka cepiva ali v cepilnem centru Zdravstvenega doma Lendava (070 609 942).

Izdaja zdravniškega potrdila o opravljenem cepljenju v slovenskem ali angleškem jeziku s strani izbranega osebnega zdravnika iz baze eRCO je prav tako brezplačna storitev.


Brezplačno presejalno testiranje na SARS-COV-2 s hitrimi antigenskimi testi za splošno populacijo

Testiranje se bo izvajalo po urniku:

PONEDELJEK: CENTER ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE LENDAVA MED 14:30 – 16:00 URO

TOREK: CENTER ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE LENDAVA MED 13:00 – 17:00 URO

SREDA: CENTER ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE LENDAVA MED 09:00 – 11:00 IN 13:00 – 15:30 URO

ČETRTEK: NE IZVAJAMO BREZPLAČNIH TESTOV, TEMVEČ SAMOPLAČNIŠKE V MODREM KONTEINERJU PRI ZDRAVSTVENEM DOMU LENDAVA PO PREDHODNEM NAROČILU

PETEK: CENTER ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE LENDAVA MED 13:00 – 14:30 URO

Na testiranje se ni potrebno posebej naročati, namenjeno je posameznikom, ki nimajo simptomov okužbe.

Za testiranje potrebujete kartico zdravstvenega zavarovanja in osebni dokument.

Potrdila o opravljenem testiranju HAGT izdajamo vsak delavnik, RAZEN ČETRTKA, 30 MINUT PO ZAKLJUČKU PRESEJALNEGA TESTIRANJA NA LOKACIJI TESTIRANJA (CENTER ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE LENDAVA).

Kdor ima simptome okužbe, pa še vedno velja, da pokliče osebnega zdravnika.

PSIHOSOCIALNA PODPORA V ČASU EPIDEMIJE

V trenutni situaciji širjenja koronavirusa je povsem razumljivo, da ljudje občutimo zaskrbljenost, tesnobo ali neobvladljiv strah. Skušajmo jih obvladovati s tem, da namenimo dovolj časa samemu sebi, vzdrževanju varnih medosebnih odnosov in pogovoru z bližnjimi.

Če ste se sami znašli v stiski in se počutite tesnobno ali zaskrbljeno glede koronavirusa, lahko kontaktirate tudi nas. Nudimo psihološko podporo v obliki kratkih, razbremenilnih pogovorov.

Pogovori bodo potekali preko brezplačnega telefona vsak delavnik od 08.00 – 22.00 na telefonski številki

080 51 00


SAMOPLAČNIŠKI BRISI NA SARS-CoV-2 – PCR TEST, HAGT (hitri antigenski test)

Spoštovani,

Samoplačniške brise na Sars-Cov-2 izvajamo vsak dan, tudi ob vikendih in praznikih.

Cena PCR testa je 90,00 €,  cena  HAGT je 15,00 €.  Plačilo opravite v Zdravstvenem domu Lendava pred izvedbo samega testa z gotovino ali preko POS terminala.

Naročila sprejemamo NA TELEFONSKO ŠTEVILKO  041 479 174,

OD PONEDELJKA DO PETKA MED 8.00 IN 14.00 URO,

MED VIKENDI IN PRAZNIKI PA MED 9.00 IN 10.30 URO.

Izvid prejmete po predhodnem dogovoru z zaposlenim v Covid ambulanti Zdravstvenega doma Lendava. Svoj izvid lahko preverite tudi preko portala ZVEM.

IZDAJA POTRDIL O OPRAVLJENEM CEPLJENJU PROTI COVID-19 IN PREBOLELEM COVID-19

KAJ JE PORTAL zVEM?

Portal zVEM ponuja varen dostop do storitev eZdravja (eRecept , eNaročanje, Centralni register podatkov o pacientu idr.). Za dostop do vseh storitev je potrebno imeti kvalificirano digitalno potrdilo ali z mobilno identiteto smsPASS.

Do portala eZVEM se dostopa preko povezave https://zvem.ezdrav.si/.Na portalu zVEM lahko pacient najde izdane napotnice, izdane recepte in izdane dokumente, kot npr. izvide specialističnih pregledov, ipd. Preveri lahko tudi podatke o svojem zavarovanju, podatke o bolniških staležih, naroči novo kartico ZZZS, … Prav tako lahko najde potrdilo o cepljenju proti COVID-19 in seznam opravljenih testiranj (PCR in hitrih antigenskih testov) tako v slovenskem kot tudi v angleškem jeziku.

Za dostop do portala zVEM se uporablja sistem SI-PASS Državnega centra za storitve zaupanja. SI-PASS omogoča prijavo s kvalificiranim digitalnim potrdilom ali pa prijavnega sistema SMS-pass, dostopen na povezavi: https://www.si-trust.gov.si/sl/digitalna-potrdila/fizicne-osebe/

Za pridobitev spletnega potrdila potrebujete osebni dokument. Zahtevek za pridobitev spletnega kvalificiranega digitalnega potrdila za fizične osebe je dostopen na povezavi:
https://www.si-trust.gov.si/sl/obrazci/sigen-ca/sl/fizicne-osebe/zahtevek-za-pridobitev-spletnega-kvalificiranega-digitalnega-potrdila-za-fizicne-osebe/

Vlogo lahko podate osebno oz. ustno na prijavni službi SIGEN-CA na upravni enoti ali z natisnjenim zahtevkom. Pred obiskom prijavne službe na upravni enoti preverite na kateri lokaciji upravne enote je možno oddati zahtevek za digitalno potrdilo SIGEN-CA za fizične osebe in ali se je potrebno predhodno naročiti. Če ste imetnik obstoječega potrdila, lahko dva meseca pred potekom oddate e-zahtevek za ponovno pridobitev potrdila.

Za popolno mobilnost oz. lažjo prijavo v SI-PASS uporabite mobilno identiteto smsPASS. Vse kar potrebujete je telefonska številka in telefon, ki sprejema kratka sporočila ter katerokoli napravo, ki je povezana v internet (osebni računalnik, tablica, pametni telefon, …). Mobilno identiteto smsPASS lahko pridobijo osebe, ki imajo slovensko davčno številko in EMŠO. Več o mobilni identiteti smsPASS si lahko preberete na povezavi: https://www.si-trust.gov.si/sl/si-pass/mobilna-identiteta/

Spletna digitalna potrdila SIGEN-CA, namenjena fizičnim osebam, so brezplačna. Prav tako je brezplačna pridobitev in uporaba smsPASS-a.

Navodila za prijavo v zVEM so na voljo na strani: https://zvem.ezdrav.si/navodila-za-prijavo. Pomoč uporabnikom, ki imajo težave pri prijavi, je na voljo tudi telefonska številka 080 72 99.

 

POTRDILO O PREBOLELEM COVID-19

Pacienti po opravljenem testiranju na SARS-CoV-2 oz. po opravljenem brisu PCR ali HAGT prejmejo rezultat izvida preko SMS sporočila iz centralnega sistema za obveščanje NIJZ.

Pacient lahko dokazuje, da je prebolel COVID-19 s pozitivnim izvidom po klasični PCR metodi ali izvidom hitrega antigenskega testa (HAGT) z uporabo spletnega portala zVEM, kjer si izvid natisne brezplačno.

Spletni portal zVEM je enotni sistem obveščanja o rezultatih testiranja COVID-19, kjer lahko posameznik na portalu zVEM pod zavihkom eDokumenti preveri rezultate testiranja . Za uporabo je potrebno imeti digitalno potrdilo ali smsPASS.

Portal zVEM nudi možnost izpisa potrdila o rezultatu testiranja tudi v angleškem jeziku po preklopu jezika na angleščino, v izbiri na dnu strani desno in po izbiri »Seznam testiranj na COVID-19«.

V primeru, da pacient ni bil testiran in nima bolniškega lista, mora prebolelo okužbo s COVID-19 s pisnim potrdilom potrditi njegov izbrani osebni zdravnik, ko ga je kontaktiral v času, ko je zbolel za COVID-19. Namreč, izdaja potrdila o prebolelem COVID-19 je v pristojnosti strokovne presoje izbranega osebnega zdravnika, ki na podlagi zdravstvenih podatkov zavedenih v zdravstveni dokumentaciji (ambulantnem kartonu) npr. simptomi sumljivi za COVID-19, epidemiološki podatki ali naveden tesen stik z osebo s potrjenim COVID-19,… omogočajo tudi časovno opredelitev, kdaj je pacient prebolel COVID-19.

Izdaja zdravniškega potrdila o preboleli okužbi s COVID-19 v slovenskem ali angleškem jeziku s strani izbranega osebnega zdravnika je samoplačniška storitev, zato se le-to plača v znesku 20,00 EUR.

SPOROČILO ZA PACIENTE 

Spoštovani pacienti,

V kolikor ste v zadnjih 14. dneh, pred začetkom bolezni  bili  izven Slovenije, v endemičnih območjih ali v stiku z osebo, ki ima potrjeno okužbo s koronavirusom in imate povišano telesno temperaturo, z znaki okužbe dihal (kašelj in/ali težko dihanje) oziroma SUMITE, DA BI LAHKO BILI OKUŽENI S KORONAVIRUSOM, obvezno PO TELEFONU POKLIČITE svojega osebnega zdravnika, kjer boste prejeli vsa potrebna navodila in NE PRIHAJAJTE V AMBULANTO.


PRIPOROČILA za preprečevanje okužb z virusom Covid – 19

 

COVID-19: KAKO RAVNAMO in KAKO PREPOZNAMO NEVARNO POSLABŠANJE

Informacije - Koronavirus

Informacije glede testiranj, cepljenja, itd. - SPREMEMBA URNIKA IN LOKACIJE TESTIRANJ S 05.07.2021!