Koronavirus

CEPLJENJE PROTI COVID-19 od 01.02.2023

COVID-19 CEPLJENJE BREZ NAROČANJA V ZDRAVSTVENEM DOMU LENDAVA (GLAVNI VHOD – REFERENČNA AMBULANTA) POTEKA 

VSAK DRUGI ČETRTEK MED 14.30 IN 15.30 URO

DATUMI CEPLJENJA V MESECU FEBRUARJU 2023:
09. 02. 2023
23. 02. 2023

Dodatna navodila glede cepljenja lahko dobite na številki 070 609 942.

CEPLJENJE – OSEBNI DOKUMENT

Pred izvedbo cepljenja oseba predloži osebno izkaznico ali drug uradni identifikacijski dokument, na katerem so navedeni točni osebni podatki in na katerem fotografija izkazuje imetnikovo podobo (UL RS, št. 201/21 z dne 23. 12. 2021).

Cepljenje se med prazniki ne izvaja.

Najpogostejša vprašanja in odgovori glede cepljenja proti covid-19
https://www.nijz.si/sl/najpogostejsa-vprasanja-in-odgovori-glede-cepljenja-proti-covid-19


POTRDILO O OPRAVLJENEM CEPLJENJU PROTI COVID-19

Vsi pacienti prejmejo neposredno po cepljenju brezplačno potrdilo/kartonček o cepljenju, na katerem je zapisan termin cepljenja z obema odmerkoma cepiva, vrsta cepiva in serija cepiva. Opravljeno cepljenje proti COVID-19 pa se lahko zabeleži tudi v Knjižico o cepljenju.

V kolikor pacient želi potrdilo o opravljenem cepljenju iz Elektronskega registra cepljenih oseb in neželenih učinkov po cepljenju – eRCO (gre za potrdilo v slovenskem in angleškem/italijanskem/madžarskem jeziku), je le-to vsem pacientom dostopno brezplačno na Portalu zVEM (https://zvem.ezdrav.si/potrdilo-o-cepljenju) s pomočjo digitalnega potrdila ali smsPASS-a. Izpis digitalnega COVID potrdila EU s QR kodo je možen ob petkih v cepilnem centru Zdravstvenega doma Lendava (070 609 942).

Izdaja zdravniškega potrdila o opravljenem cepljenju v slovenskem ali angleškem jeziku s strani izbranega osebnega zdravnika iz baze eRCO je prav tako brezplačna storitev.


Brezplačno in samoplačniško testiranje na SARS-COV-2 s hitrimi antigenskimi testi poteka brez naročanja v modrem konteinerju pri Zdravstvenem domu Lendava – urnik velja od 07.11.2022 naprej

 

Testiranje se bo izvajalo po urniku:

PONEDELJEK ( ZDRAVSTVENI DOM LENDAVA-MODRI KONTEINER )
  • MED 11:00 – 14:30 URO
TOREK ( ZDRAVSTVENI DOM LENDAVA-MODRI KONTEINER )
  • MED 11:00 – 14:30 URO
SREDA ( ZDRAVSTVENI DOM LENDAVA-MODRI KONTEINER )
  • MED 11:00 – 14:30 URO
ČETRTEK ( ZDRAVSTVENI DOM LENDAVA-MODRI KONTEINER )
  • MED 11:00 – 14:30 URO
PETEK ( ZDRAVSTVENI DOM LENDAVA-MODRI KONTEINER )
  • MED 11:00 – 14:30 URO
SOBOTA ( ZDRAVSTVENI DOM LENDAVA-MODRI KONTEINER )
  • MED 08:00 – 09:00 URO
NEDELJA IN PRAZNIKI ( ZDRAVSTVENI DOM LENDAVA-MODRI KONTEINER )
  • MED 08:00 – 09:00 URO 

Cena HAG testa je 7,00 €. Plačilo opravite pri Zdravstvenem domu Lendava pred izvedbo samega testa z gotovino ali preko POS terminala.

Izvid prejmete po predhodnem dogovoru z zaposlenim v Covid ambulanti Zdravstvenega doma Lendava. Svoj izvid lahko preverite tudi preko portala ZVEM.

MOŽNOST SKRAJŠEVANJA IZOLACIJE

HITRI ANTIGENSKI TEST 7. DAN IZOLACIJE, SE OPRAVI OB IZPOLNJEVANJU NASLEDNJEGA POGOJA:

  • 24 UR PRED ZAKLJUČKOM IZOLACIJE MORA BITI OSEBA BREZ KLINIČNIH ZNAKOV OKUŽBE (BREZ POVIŠANE TELESNE TEMPERATURE IN DRUGIH KLINIČNIH ZNAKOV OKUŽBE S COVID-19)

PSIHOSOCIALNA PODPORA V ČASU EPIDEMIJE

V trenutni situaciji širjenja koronavirusa je povsem razumljivo, da ljudje občutimo zaskrbljenost, tesnobo ali neobvladljiv strah. Skušajmo jih obvladovati s tem, da namenimo dovolj časa samemu sebi, vzdrževanju varnih medosebnih odnosov in pogovoru z bližnjimi.

Če ste se sami znašli v stiski in se počutite tesnobno ali zaskrbljeno glede koronavirusa, lahko kontaktirate tudi nas. Nudimo psihološko podporo v obliki kratkih, razbremenilnih pogovorov.

Pogovori bodo potekali preko brezplačnega telefona vsak delavnik od 08.00 – 22.00 na telefonski številki

080 51 00


SAMOPLAČNIŠKI BRISI NA SARS-CoV-2 – PCR TEST (modri konteiner pri ZD Lendava) 

Samoplačniško PCR testiranje se bo izvajalo po predhodnem naročilu na telefonsko številko 041 479 174 ali elektronski naslov covid@zd-lendava.si.

Cena PCR testa je 75,00 €. Plačilo opravite pri Zdravstvenem domu Lendava pred izvedbo samega testa z gotovino ali preko POS terminala.

Samoplačniški testi se izvajajo od ponedeljka do petka med 07.00 in 07.15 uro, prav tako v soboto, nedeljo in praznikih.

Izvid prejmete po predhodnem dogovoru z zaposlenim v Covid ambulanti Zdravstvenega doma Lendava. Svoj izvid lahko preverite tudi preko portala ZVEM.

IZDAJA POTRDIL O OPRAVLJENEM CEPLJENJU PROTI COVID-19 IN PREBOLELEM COVID-19

KAJ JE PORTAL zVEM?

Portal zVEM ponuja varen dostop do storitev eZdravja (eRecept , eNaročanje, Centralni register podatkov o pacientu idr.). Za dostop do vseh storitev je potrebno imeti kvalificirano digitalno potrdilo ali z mobilno identiteto smsPASS.

Do portala eZVEM se dostopa preko povezave https://zvem.ezdrav.si/.Na portalu zVEM lahko pacient najde izdane napotnice, izdane recepte in izdane dokumente, kot npr. izvide specialističnih pregledov, ipd. Preveri lahko tudi podatke o svojem zavarovanju, podatke o bolniških staležih, naroči novo kartico ZZZS, … Prav tako lahko najde potrdilo o cepljenju proti COVID-19 in seznam opravljenih testiranj (PCR in hitrih antigenskih testov) tako v slovenskem kot tudi v angleškem jeziku.

Za dostop do portala zVEM se uporablja sistem SI-PASS Državnega centra za storitve zaupanja. SI-PASS omogoča prijavo s kvalificiranim digitalnim potrdilom ali pa prijavnega sistema SMS-pass, dostopen na povezavi: https://www.si-trust.gov.si/sl/digitalna-potrdila/fizicne-osebe/

Za pridobitev spletnega potrdila potrebujete osebni dokument. Zahtevek za pridobitev spletnega kvalificiranega digitalnega potrdila za fizične osebe je dostopen na povezavi:
https://www.si-trust.gov.si/sl/obrazci/sigen-ca/sl/fizicne-osebe/zahtevek-za-pridobitev-spletnega-kvalificiranega-digitalnega-potrdila-za-fizicne-osebe/

Vlogo lahko podate osebno oz. ustno na prijavni službi SIGEN-CA na upravni enoti ali z natisnjenim zahtevkom. Pred obiskom prijavne službe na upravni enoti preverite na kateri lokaciji upravne enote je možno oddati zahtevek za digitalno potrdilo SIGEN-CA za fizične osebe in ali se je potrebno predhodno naročiti. Če ste imetnik obstoječega potrdila, lahko dva meseca pred potekom oddate e-zahtevek za ponovno pridobitev potrdila.

Za popolno mobilnost oz. lažjo prijavo v SI-PASS uporabite mobilno identiteto smsPASS. Vse kar potrebujete je telefonska številka in telefon, ki sprejema kratka sporočila ter katerokoli napravo, ki je povezana v internet (osebni računalnik, tablica, pametni telefon, …). Mobilno identiteto smsPASS lahko pridobijo osebe, ki imajo slovensko davčno številko in EMŠO. Več o mobilni identiteti smsPASS si lahko preberete na povezavi: https://www.si-trust.gov.si/sl/si-pass/mobilna-identiteta/

Spletna digitalna potrdila SIGEN-CA, namenjena fizičnim osebam, so brezplačna. Prav tako je brezplačna pridobitev in uporaba smsPASS-a.

Navodila za prijavo v zVEM so na voljo na strani: https://zvem.ezdrav.si/navodila-za-prijavo. Pomoč uporabnikom, ki imajo težave pri prijavi, je na voljo tudi telefonska številka 080 72 99.

 

POTRDILO O PREBOLELEM COVID-19

Pacienti po opravljenem testiranju na SARS-CoV-2 oz. po opravljenem brisu PCR ali HAGT prejmejo rezultat izvida preko SMS sporočila iz centralnega sistema za obveščanje NIJZ.

Pacient lahko dokazuje, da je prebolel COVID-19 s pozitivnim izvidom po klasični PCR metodi ali izvidom hitrega antigenskega testa (HAGT) z uporabo spletnega portala zVEM, kjer si izvid natisne brezplačno.

Spletni portal zVEM je enotni sistem obveščanja o rezultatih testiranja COVID-19, kjer lahko posameznik na portalu zVEM pod zavihkom eDokumenti preveri rezultate testiranja . Za uporabo je potrebno imeti digitalno potrdilo ali smsPASS.

Portal zVEM nudi možnost izpisa potrdila o rezultatu testiranja tudi v angleškem jeziku po preklopu jezika na angleščino, v izbiri na dnu strani desno in po izbiri »Seznam testiranj na COVID-19«.

V primeru, da pacient ni bil testiran in nima bolniškega lista, mora prebolelo okužbo s COVID-19 s pisnim potrdilom potrditi njegov izbrani osebni zdravnik, ko ga je kontaktiral v času, ko je zbolel za COVID-19. Namreč, izdaja potrdila o prebolelem COVID-19 je v pristojnosti strokovne presoje izbranega osebnega zdravnika, ki na podlagi zdravstvenih podatkov zavedenih v zdravstveni dokumentaciji (ambulantnem kartonu) npr. simptomi sumljivi za COVID-19, epidemiološki podatki ali naveden tesen stik z osebo s potrjenim COVID-19,… omogočajo tudi časovno opredelitev, kdaj je pacient prebolel COVID-19.

SPOROČILO ZA PACIENTE 

Spoštovani pacienti,

V kolikor ste v zadnjih 14. dneh, pred začetkom bolezni  bili  izven Slovenije, v endemičnih območjih ali v stiku z osebo, ki ima potrjeno okužbo s koronavirusom in imate povišano telesno temperaturo, z znaki okužbe dihal (kašelj in/ali težko dihanje) oziroma SUMITE, DA BI LAHKO BILI OKUŽENI S KORONAVIRUSOM, obvezno PO TELEFONU POKLIČITE svojega osebnega zdravnika, kjer boste prejeli vsa potrebna navodila in NE PRIHAJAJTE V AMBULANTO.


PRIPOROČILA za preprečevanje okužb z virusom Covid – 19

 

COVID-19: KAKO RAVNAMO in KAKO PREPOZNAMO NEVARNO POSLABŠANJE

Informacije - Koronavirus

Informacije glede testiranj, cepljenja, itd. - SPREMEMBA S 01.02.2023